Re: Změna ŽL - předmět podnikání
Jak to, že ne?
V části IV. elektr.tiskopisu(pokud ho máte stažený z justice) je oddíl předmět podnikání, tak zapíšete, co máteo nového a na konci do seznamu uvedete živ.listy s čj. a datumem vydání.Přiložíte spo.l. smlouvu v úplném znění a not. zápis o změně spol. smlouvy, kopie ŽL a je to.
Jo jo, diky moc, uz jsem si vsimla, ze to tam je. Puvodne jsme totiz koukala na tiskopis, ktery jsem v minulosti podavala na soud a tam jsem ty listy vynechala. Tedka se vlastne podavaji jen ty listy, kde je neco uvedeno, zbytek se tam nepodava, ze ? No ale trochu mi neni jasne, proc spolecenska smlouva a notarsky zapis, ten nemame, normalne jsme zazadali na Ziv. uradu o zmenu predmetu podnikani a dostali jsme nove ZL. Nevim proc by se kvuli tomu mela menit zase spolecenska smlouva ? Je to nutne ? Prosim poradte.
Součástí spol. smlouvy musíte mít i předmět podnikání-jednotlivé živnosti, jestliže to měníte nebo rozšiřujete, mění se spol. smlouva.
Takže notář udělá zápis z VH, kde se smlouva doplní o další živnosti, vy uděláte úplné znění spiol. smlouvy včetně doplůnění a se zápisem,jak psáno výše zašlete na OR.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
24. 7. 2007 11:19
Prosím o radu, změnili jsme předmět podnikání a máme nové ŽL. Jak se nahlašuje tato změna na Městský soud ? Ve formuláři Návrhu na zápis nebo zápis změny do OR jsem nenašla kolonku o předmětu podnikání. Děkuji !