Neomluvená absence !

• (neregistrovaný)

25. 7. 2007 20:46

Dobrý den,
    v práci jsem byl od začátku tohoto měsíce na nemocenské, a ta mi zkončila 20.7.2007. V pondělí jsem přišel za svým zaměstnavatelem s tím, že dávám výpověď dohodou. Ovšem majitel firmy spěchal na dovolenou, a slíbil mi ústně, že teď to nestihne. Ale papírově by se to vyřídilo k 31.7.2007. Ať si napíši žádost a že mi vyhoví. Jen jsem potřeboval už volno od 23.7. - 31.7.2007 kvůli novému zaměstnání, na zaučení. Tak slíbil, že se to vyřeší jako neplacené volno. Ovšem teď jsem se dozvěděl, že mi to chce dát jako neomluvenou absenci. Tak chci zjistit, jak se z tohoto mohu vyvázat a absenci mít omluvenou.

Přemýšlel jsem nad několika možnostmi, a to konkrétně :
    1) dodatečně si sehnat neschopenku a odevzdat ji za tohle období
    2) ošetřování člena domácnosti (konkrétně moje žena trpí roztroušenou sklerozou a zrovna v tomhle období se jí zhoršil zdravotní stav )
    3) zkusit se ještě domluvit nějakým způsobeme na neplaceném volnu

Tak se chci zeptat jakým způsobem mohu omluvit absenci, když se se zaměstnavatelem nedá moc domluvit

Díky moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 7. 2007 21:56

joj (neregistrovaný)

Re: Neomluvená absence !
      Výpověď dohodou je právní nesmysl. Buď je dohoda, musí být písemná, souhlasit musí obě strany, nebo je výpověď, kterou musí zaměstnavatel přijmout, ovšem prvním dnem následujícího měsíce po převzetí výpovědi začíná běžet výpovědní doba, která je nejméně 2 měsíce, podle zákoníku práce.

• 25. 7. 2007 22:21

Jiřka (neregistrovaný)

V podstatě tak jak píšete. Nějak omluvit, aby z toho nebylo áčko. I se zkusit ještě dohodnout se zaměstnavatelem, když Vám to předběžně slíbil. Ale co to ukončení prac. poměru. To Vám taky předběžně slíbil, ale v ruce žádnou dohodu o ukončení nemáte. Takže taky ho zkusit přesvědčit, ať Vás pustí. Hlavně neagresivně.

• 26. 7. 2007 8:26

Martin (neregistrovaný)

Právě mi řekl ať si napíši žádost o výpoveď dohodou ke dni 31.7.2007 a že mi kladně odpoví na to a tu výpoveď dostanu, že by to nebyl přínos ani pro jednu stranu .....
      tak co teď ???

• 26. 7. 2007 9:09

baba (neregistrovaný)

To teda nebyl - ten přínos, poučte ho, že výpověď dohodou neexistuje !!!! Viz tady + výše. Zdravím

• 26. 7. 2007 9:57

D (neregistrovaný)

Nazvěte to: Dohoda o rozvázání pracovního poměru, dále uveďte: Zaměstnanec xy, narozen tehdy a tehdy, trvalé bydliště a zaměstnavatel - přesný název, IČ, adresa SE DOHODLI, že pracovní poměr pana xy u výše uvedené firmy skončí ke dni 31. 7. 2007. Datum, podpisy obou a vyhotovte to dvakrát- jedno si necháte.
      Možná mě někdo doplní, píšu to narychlo jen tak z hlavy, tak jsem možná něco opominula

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).