Hlavní navigace

DPČ+DPP současně

• (neregistrovaný)

26. 7. 2007 14:56

Je možné zaměstnat studenta na dohodu o provedení práce a současně na dohodu o pracovní činnosti na stejný druh činnosti? Tou DPP bychom kompenzovali hodiny nad 20h/týdně. Vím, že u pracovního poměru to možné není, protože by se toho mohlo zneužívat v případě příplatků za přesčasy. Ale zde k přesčasům nedojde - brigádník bude pracovat max do 40h/týd. Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 7. 2007 15:23

Jiřka (neregistrovaný)

Re: DPČ+DPP současně
      Také myslím, že toto omezení se týká jen pracovních poměrů, ale nejsem si jistá.Má to být nějak dlouhodobější? Jinak bych mu to dala celé jako DOPP (odměnu takovou, kolik si skutečně vydělal a hodiny napíšete do 150 h). Nebude z toho odvádět pojištění on ani vy.

• 26. 7. 2007 15:29

Jirka (neregistrovaný)

Bohužel to už nemůžu dát celé jako DPP. Zaměstnanec si už 120h letos na DPP odpracoval, takže zbývá už jen 30h:( Bude pracovat 2 týdny po osmi hodinách denně. Tak bych dal DPČ po 20h/týd + dorovnání DPP - celkem 70h (skutečnost=80h).

• 26. 7. 2007 15:43

Jiřka (neregistrovaný)

No když ty hodiny berete tak "poctivě"... :-) (mám na mysli to, že když na tom skutečně pracuje třeba 50 h, vydělá si 8000 Kč a já pak do dohody napíšu 20 h a odměnu 8000 Kč, je to ok). Ale když na tom trváte, tak mu do té DOPP pro jistotu napište prochu jiný úkol, a je po starostech. Nezapomeňte zdanit dohromady.

• 26. 7. 2007 15:48

Jirka (neregistrovaný)

Díky za odpověď. Napíšu pro jistotu DPČ: úklid, DPP: sekání trávy. Jsme příspěvkovka ÚSC a proto jsem radši opatrnej a chci dodržet hodinovou sazbu podle předchozí DPP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).