Re: Čerpání dovolené.
Termín dovolené určuje zaměstnavatel. Pokud byste již tu dovolenou měla schválenou a on by Vám ji pak neumožnil nebo Vás z ní odvolal, pak by Vám musel uhradit škodu, která Vám prokazatelně vznikla (např. storno zaplaceného zájezdu). Ale když jste chtěla být doma, tak nic. Máte to jistě těžké, zkuste s ním ještě promluvit a situaci s ním probrat. Pokud ale v kanceláři musí někdo být, obávám se, že on to nebude. Pokud má ten nadřízený nadřízeného, který zase určuje dovolenou jemu, zkuste to u něho. Ale abyste si pak nepohoršila.
Manžel jde na pravidelné onkologické kontroly, potřebovala jsem jej doprovázet, syn je pracovně mimo ČR, je po 3 operaciích, měl rakovinu na kořenu jazyka a někdy je mu i hůře rozumět, no a něco na doma pro mě, denně vstávám před 5 hod. jsem dost unavená.
Dohoda je nemožná...
Zkuste mu vysvětlit, že v té době musíte manžela doprovázet na vyšetření a že doprovod je nezbytný, takže Vám nezbude nic jiného, než si nechat od lékaře potvrdit doprovod rodinného příslušníka na vyšetření a bude se tím pádem jednat o volno s náhradou mzdy. Takže v kanceláři byste stejně nebyla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 7. 2007 22:02
můj nadřízený měl v červenci 11 dnů dovolené, byl mimo území ČR.
V srpnu potřebuji dovolenou, kterou mám řádně naplánovanou z vážných rodinných důvodů (plně invalidní onkologicky nemocný manžel). Nadřízený se rozhodl, že bude mít ještě další dovolenou a mě dovolenou nepodepsal...Pracuji pouze jako referentka, ale je nemyslitelné, aby v kanceláři tzv. nikdo nebyl. Doslova mi řekl, když nikam nejedete, je úplně jedno. kdy a jak si dovolenou vyberete!!!
Prosím o Vaše rady a pomoc. Děkuji.