Hlavní navigace

Prodej OA v leasingu

  • (neregistrovaný)

    1. 8. 2007 13:10

    Dobrý den,

    prosím, máte někdo zkušenost s prodejem OA, na který je ještě 7 měsíců leasing ? Rádi bychom OA prodali a ještě dříve, než oslovíme LS tak bychom chtěli vědět, co nás z hlediska účetnictví čeká a nemine.
    Jak se potom leasing posuzuje, jestli předchozí 2,5 roku zůstane tak jak je, v účetnictví a nemusíme po prodeji nic dodaňovat, nebo ano. Vedeme účetnictví a jsme s.r.o.

    Děkuji předem za reakce.

    Honza

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 8. 2007 13:26

      bdm (neregistrovaný)

      Re: prodej OA v leasingu
      *** Bez souhlasu leasingovky smlouvu nepřevedete. "Kupce" si klidně hledejte ale souhlas leasingovky je nezbytný - ale ty většinou problémy nedělají. Dodaňovat zřejmě nic nebudete, pokud smlouva tak, jak je, bude převedena na někoho jiného. Daňově pak spíše půjde o to, jaké se budete vypořádavat s dalším nájemcem - musíte pamatovat na §25/1/ze ***

    • 1. 8. 2007 14:35

      Honza (neregistrovaný)

      Re: prodej OA v leasingu
      Děkuji za rychlou reakci.
      Bez souhlasu LS samozřejmě nebudeme dělat nic, to ani nejde.
      Ale děkuji za připomenutí.
      S tím prodejem jsem to myslel tak, že bychom doplatili zbytek splátek, které by nám LS napočítala. Po celém splacení bychom OA prodali v autobazaru, nebylo by to jako pokračování v leasingu.
      Jak by to bylo v tomto případě ? Poradíte, prosím ?

      Honza

    • 1. 8. 2007 14:43

      bdm (neregistrovaný)

      Re: prodej OA v leasingu
      *** Ano, chraňte se toho, abyste bez leasingovky něco udělal! - auto není Vaše! :-))). Tahle situace je už ale jiná. Tady by došlo k předčasnému ukončení s odprodejem. A já Vás v tom případě jen odkážu na ZDP §24/5 a na minulé odpovědi - je to tady mnohokrát a podrobně vysvětleno - budete muset porovnat kupní cenu se zůstatkovou a může se Vám stát, že budete muset nájemné vyloučit z nákladů = dodatečné DP ***

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).