Re: Mateřská
Zjednodušeně. Pokud nenastoupíte do zaměstnání, mateřské dávky dostávat nebudete. A i kdybyste nastoupila, měla byste na ně nárok jen tehdy, pokud byste ve dvou letech před porodem nasčítala 270 kal. dnů pojištění, což asi nenasčítáte (domnívám se, že zaměstnání v Anglii se nebere, protože nebylo sociální pojištění odváděno zde). Budete mít nárok na rodičovský příspěvek, který vyplácí stát a nyní činí zhruba 7600 Kč. Příští rok to má být jinak.
Re: Mateřská
Paní Veroniku nevím jestli to ještě platí, ale dříve jsem něco sháněla ohledně důchodů a nemocí u člověka, který pracoval v cizině a na sociálce tenkrát měli (2005) formuláře, na základě kterých pak byla doba pojištění, kdy tam řádně platil pojistné, započtena i u nás. Ale to platilo, tak to berte jen jako možnost zjištění informací.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 8. 2007 12:35
Pracovala jsem legálně 2 roky v Anglii, nyní jsem rozvázala pracovní poměr a vrátila jsem se do Čech a zjistila, že jsem těhotná. Jako těhotnou mě nyní nikdo nezaměstná, tak prosím o informaci, jak to v mém případě bude s placenou mateřskou dovolenou a po té s rodičovskou dovolenou. Na koho se mám obrátit, kdo mi ji bude vyplácet. Moc děkuji za radu a přeji všem krásný den