Hlavní navigace

Výpověď ve zkuš.době a dovolená

  • (neregistrovaný)

    2. 8. 2007 12:55

    Dobrý den,
    řeším problém, kdy nám zaměstnanec dal poslední den zkušební doby sbohem a šáteček, nepřišel do práce a telefonicky mi potvrdil, že je konec. Má však nárok na 3 dny dovolené a já teď nevím, zda mu je musíme proplatit nebo zda se o ty 3 dny prodlužuje jeho zaměstnanecký vztah k nám a tím se překročila zkušební doba?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 8. 2007 13:02

      Jiřka (neregistrovaný)

      Re: výpověď ve zkuš.době a dovolená
      Neprodlužuje. On včas ve zkušební době skončil. Pokud měl např. dnes přijít do práce a on dnes zavolal, že dnes končí a už nepracoval, nepostupoval správně. Měl Vám to oznámit nejpozději včera nebo alespoň dnes ještě před začátkem směny, pokud chtěl skončit dneškem. nebo měl dnešek odracovat, dnes říct, že dneškem končí a zítra už nepřijde. Dnes by tedy měl absenci a je na Vás, jak se k tomu postavíte. Buď mu dnešek dáte dovolenou a proplatíte ten zbytek nebo mu dáte pro dnešek neomluvenou absenci a nárok na dovolenou tím pádem můžete zkrátit.
      Pokud ale směnu odpracoval a pak řekl, že druhý den už nepřijde, postupoval správně. Nárok na dovolenou mu proplatíte.

    • 2. 8. 2007 13:27

      L. (neregistrovaný)

      Re: výpověď ve zkuš.době a dovolená
      Do A bych se v tomto případě vůbec nepouštěla.Skončil ve zkušebce není povinnen dát to písemně. V podstatě se termíny kdy to má oznámit jen doporučují.dovolenou proplaťte

    • 2. 8. 2007 13:47

      Jiřka (neregistrovaný)

      Re: výpověď ve zkuš.době a dovolená
      Jasně že může ve zkušebce skončit kdykoli, ale oznámit předem, před směnou. A ne že zaměstnavatel s ním počítá na směnu a on si po jejím začátku zavolá, že nepřijde. Stejně tak zaměstnavatel by mu skončení musel oznámit předem - zítra už nechoď - a ne až po nástupu na směnu.

    • 2. 8. 2007 15:31

      Petra (neregistrovaný)

      Re: výpověď ve zkuš.době a dovolená
      Děkuju Vám všem za odpovědi:-) Vypořádáme se tedy smírem, proplacením dovolené, aby nám neupadl kámen do okna:-). ještě se jenom zeptám zápočtový list mu můžu předat až udělám mzdy k 15 v měsíci a nechám jej předtím potvrdit na OSSZ, že? Já jen abych byla taky trochu hnusná...a to si ten chlap řekl 2* za 3 měsíce o zvýšení platu a my jsme tak učinili v domění, že je to dříč a spolehlivost sama, doufam, ze si zlomi nohu...chjo:-(

    • 2. 8. 2007 17:20

      Jiřka (neregistrovaný)

      Re: výpověď ve zkuš.době a dovolená
      Ale no tak... Potvrzení o zaměstnání (tzv. zápočťák) je zaměstnavatel předat v den ukončení prac. poměru - viz Zákoník §313. Nepíšou se do něj promaroděné dny. To je další potvrzení a potvrzuje ho ten, kdo nemoc vyplácí, pokud jste malá org., tak sociálka. Ale když píšu, že tzv. zápočťák máte předat, neznamená to, že máte povinnost jej zaslat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).