Hlavní navigace

Správní řízení

  • (neregistrovaný)

    2. 8. 2007 22:23

    Jsem předvolaný k ústnímu jednání na magistrát ohledně dopravní nehody.Chtěl jsem se zeptat na jakého právníka se mám obrátit a jaká je cena (aspoň přibližná) za jeho služby.Naboural jsem totiž úplně jiné auto než je napsáno v protokolu a mám strach,že bych to mohl prohrát.Moc děkuji za informace.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 8. 2007 8:56

      anonymous (neregistrovaný)

      Re: správní řízení
      musíte být optimista, pokud jste naboural jiné auto než je v protokolu a máte svědka (jak jste psal v prvním dotaze), tak byste neměl prohrát.
      Je nejlepší si brát právníka, který se zaměřuje na tento typ sporů - tedy někoho na správní právo, ale osobně si myslím, že v tomto případě to není nic, co by nezvládl každý advokát. Podívejte se na www.autoweb.cz , je tam právní poradna. Pokud máte dost času, tak tam položte dotaz, zodpovězení trvá tak týden nebo přímo zkuste najít email na JUdr. Berana(on tam zodpovídá dotazy) a kontaktujte ho přímo. Vyloženě se specializuje na dopravní problematiku.
      Cena: je to různé, vůbec neznám současné sazby, ale hodina konzultace bude u nejlevnějších začínat tak někde na 1000 Kč.

      A ještě jedna věc: záleží jestli se jedná o podání vysvětlení nebo již přímo správní řízení. K podání vysvětlení bych asi šel sám a jenom si ujasnil fakta a argumenty. A podle výsledku se teprve zařídil.
      Něco podobného zažil známý, který u jednání zablafoval, že si auto nechal prohlédnout znalcem, auto je nepoškozeno, neopravováno a zeptal se dotyčného policisty, zda svědka upozornili na možnost stíhání pro křivou výpověď. A za pár dnů mu přišlo, že nic dál se konat nebude.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).