Mzdovky- prosím

• (neregistrovaný)

3. 8. 2007 16:50

Prosím zkušené mzdové účetní o radu.
    Účtujeme mzdy v programu ÚČTO-Tíchý 8 hodinová prac.doba,zaměstnanec pracoval v červenci i o svátcích jeden den 9,5 h. a druhý den 5 h.
    pracovních dnů bylo 20 + 2 svátky.Pokud pracoval i o svátku zadám do údaje odpracované dny 22 ?a do hodin skutečně odpracované tj. 174,5 hod.těch 14,5h mi vyskočí v přesčasu za 25% a dále těch 14,5 h. zadám do svátků za 100% ?Pak mi ale samo vyskočí 2 dny svátku a vypočte se mi náhrada za tyto dva svátky.To by měl ale zaměstnanec ten svátek placený 2x .

Doufám že je můj dotaz trochu srozumitelný.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 8. 2007 17:03

beta (neregistrovaný)

Re: mzdovky- prosím
      nevím, jak se zadává do UCTA. Jinak , pokud pracuje po-pá v rovnoměrně rozvrž.prac.době, práce 5.7.- a 6.7. pro něho je přesčasem až nad stanovenou prac.dobu, takže pokud pracuje 8 denně, je pro něj přesčas ten první den, ale jen 1,5 hod.
      zaplatila bych, pokud je to případ, jak jsem psala ze začátku:
      14,5 příplatek za práci ve svátek (ale až po dohodě se zaměstnavatelem, první nastupuje za práci ve svátek ze zákona náhradní volno), 14,5 hodiny za jeho obvyklý tarif a procenta (pokud je časovka), 1,5 hod. přesčas. Neplatila bych tu běžnou náhradu za svátek, kterou by dostal, kdyby do práce nešel, jinak by to měl placené skutečně 2x.

• 3. 8. 2007 18:18

Mim (neregistrovaný)

Velice děkuji za radu.
      Mám ještě jeden dotaz,pokud ten svátek vyjde na sobotu a on bude pracoval vypočítám to stejně nebo to už mu budu počítat všechny hodiny jako přesčas i jako 100%když je to nad rámec týdenní pracovní doby po-pá?

• 3. 8. 2007 18:39

xy (neregistrovaný)

s betou souhlasím, ale doplním:
      musíte ještě zaplatit 3 hod. náhradu za svátek, protože byste ho poškodili (on odpracoval druhý den svátku 5 hod., ale má pracovní dobu 8 hodinovou) - ten, kdo nepracoval obdrží za tento svátek náhradu 8 hodin
      k 2.vašemu dotazu:
      pokud vyjdou svátky na sobotu nebo neděli - u zaměstnanců, u kterých víkend není běžným pracovním dnem, ale v tomto případě pracují, dostanou příplatek za sobotu a neděli, příplatek za přesčasovou práci
      žádný svátek (ani příplatek za svátek) platit nebudete, ostatní zaměstnanci, kteří jsou doma také nemají tento svátek placený svát
      doufám, že je to trochu srozumitelně napsané

• 3. 8. 2007 18:48

xy (neregistrovaný)

Re: mzdovky- prosím(omluva za chybu)
      omlouvám se za chybnou odpověď - pokud bude pracovat v sobotu nebo v neděli a je to zároveň svátek- tak samozřejmě náleží i příplatek za svátek (ostatním, kteří nepracují žádná náhrada ale nepřísluší)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).