Re: mzdovky- prosím
nevím, jak se zadává do UCTA. Jinak , pokud pracuje po-pá v rovnoměrně rozvrž.prac.době, práce 5.7.- a 6.7. pro něho je přesčasem až nad stanovenou prac.dobu, takže pokud pracuje 8 denně, je pro něj přesčas ten první den, ale jen 1,5 hod.
zaplatila bych, pokud je to případ, jak jsem psala ze začátku:
14,5 příplatek za práci ve svátek (ale až po dohodě se zaměstnavatelem, první nastupuje za práci ve svátek ze zákona náhradní volno), 14,5 hodiny za jeho obvyklý tarif a procenta (pokud je časovka), 1,5 hod. přesčas. Neplatila bych tu běžnou náhradu za svátek, kterou by dostal, kdyby do práce nešel, jinak by to měl placené skutečně 2x.
Re: mzdovky- prosím
s betou souhlasím, ale doplním:
musíte ještě zaplatit 3 hod. náhradu za svátek, protože byste ho poškodili (on odpracoval druhý den svátku 5 hod., ale má pracovní dobu 8 hodinovou) - ten, kdo nepracoval obdrží za tento svátek náhradu 8 hodin
k 2.vašemu dotazu:
pokud vyjdou svátky na sobotu nebo neděli - u zaměstnanců, u kterých víkend není běžným pracovním dnem, ale v tomto případě pracují, dostanou příplatek za sobotu a neděli, příplatek za přesčasovou práci
žádný svátek (ani příplatek za svátek) platit nebudete, ostatní zaměstnanci, kteří jsou doma také nemají tento svátek placený svát
doufám, že je to trochu srozumitelně napsané
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 8. 2007 16:50
Prosím zkušené mzdové účetní o radu.
Účtujeme mzdy v programu ÚČTO-Tíchý 8 hodinová prac.doba,zaměstnanec pracoval v červenci i o svátcích jeden den 9,5 h. a druhý den 5 h.
pracovních dnů bylo 20 + 2 svátky.Pokud pracoval i o svátku zadám do údaje odpracované dny 22 ?a do hodin skutečně odpracované tj. 174,5 hod.těch 14,5h mi vyskočí v přesčasu za 25% a dále těch 14,5 h. zadám do svátků za 100% ?Pak mi ale samo vyskočí 2 dny svátku a vypočte se mi náhrada za tyto dva svátky.To by měl ale zaměstnanec ten svátek placený 2x .
Doufám že je můj dotaz trochu srozumitelný.