Účetní programy

• (neregistrovaný)

3. 8. 2007 18:16

Opět - po delší době bych se chtěla zeptat na zkušenosti s účetními programy.
    Firma by chtěla zakoupit nový a jdeme proto do výb. řízení.
    POměrně dost náročný máme požadavek na účetnictví majetku a skladů, to bude asi priorita.
    Dále máme tisíce účetních dokladů, takže by bylo dobré, aby bylo jednoduché ovládání, klávesami a ne na vše myš, potřebujeme mít pod kontrolou tzv. bonzovník, tedy hlášku kdo záznam účtoval. kdo ho dále měnil atd.
    Prosím proto o každou radu.
    Poptáváme ABRu, VARIO, EKONOM, STEREO, PREMIER, POHODA, MRP.
    Děkuji moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 8. 2007 18:54

Olina H (neregistrovaný)

Re: Účetní programy
      Pokud máte velikou firmu, zkuste se podívat na Arcon Technology - program Safír. Má spoustu modulů - od účetnictví, mezd, sklady, perfektní evidence majetku - odpisy proběhnou jediným tlačítkem, skladové hospodářství, celní sklad, sklad DHIM atd., ze všech modulů se data po uzávěrce (mezd, výroby, majetku) převádějí do účetnictví.

Záleží ale na tom, pro jakou firmu to potřebujete, protože to je dost nákladné... Program tam byl už když jsem přišla, takže nevím, jak to probíhalo, ale mám za to, že to staví na míru a co nepotřebujete, nemáte.

• 4. 8. 2007 13:44

LeaX (neregistrovaný)

Zkuste Pohodu - veškeré Vaše požadavky by měla splňovat. Jakmile proniknete do způsobu účtování, zjistíte, že má jednoduché ovládání a velkou vypovídací schopnost.
      Pokud srovnávám mezi programy, které ovládám aktivně, i mezi dalšími, ve kterých účtují někteří klienti (i z programů Vámi jmenovaných), dost často si říkám "zlatá Pohoda". Zejména jednoduchost ovládání, schopnost vyhledávání, obsáhlá nápověda, ale i cenové podmínky a pružnost aktualizace. Každý program má své mouchy, někdy to není přímo v programu, ale v ovládajícím lidském faktoru. Přeji šťastnou ruku při výběru.

• 4. 8. 2007 17:03

Jindřiška (neregistrovaný)

Samoržejmě každá účetní Vám odpoví podle svojeho. Já mám dobrou zušenost s programem MONEY S3, ale upřímně říkám, že mám pouze jednoho klienta, u kterého poctivě vedu sklad na položky a na můj počet okolo 500 položek program stačí. Ze skladu dostavu veškeré informace, které potřebuji, včetně dodávky přesně na datum a doklad. Co se týče majetku je program svým způsobem "volný". Pokud potřebuji převést např. ze střediska na jiné středisko, tak natvdo v kartě a do poznámek si napíši, kdy jsem tuto změnu provedla. Jinak výstupy k inventarizaci mi připadají přehledné a dostačující.
      Ale jak říkám, každý bude preferovat svůj program. Já hladně dbám na aktualizace a tu mají perfektní.
      Přeji šťastnou ruku při výběru
      Jindřiška

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).