Hlavní navigace

Mateřská dovolená x práce

  • (neregistrovaný)

    4. 8. 2007 11:48

    Dobrý den, jsem zaměstnána na HPP a kromě toho mám vedlejší činnost na ŽL. Je možné jít na mateřskou dovolenou (tj. čerpat peněžitou pomoc v mateřství) z HPP a vedlejší činnost po dobu čerpání peněžité pomoci v mateřství dále provozovat, nebo naopak v době čerpání PPM (i když "jen" z pracovního poměru) nesmím mít jiný výdělek nikde jinde?
    Děkuji¨
    Jindra

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 8. 2007 12:11

      beta (neregistrovaný)

      Re: Mateřská dovolená x práce
      při PPM je "na závadu" výdělek z té činnosti, ze které vám běží PPM ale OSVČ při PPM nevadí. Ověřeno :) - Nemocenské pojištění, ing. Ženíšková: Zaměstnankyni náleží PPM; ani výkon samostatné výdělečné činnosti a ani výkon činnosti na základě dohody o pracovní činnosti nemají vliv na poskytování PPM. PPM by nenáležela jen při výkonu práce v pracovním poměru, který jí tuto dávku poskytuje.
      A pak až budete na rodičovské dovolené, můžete mít i výdělek z HPP a není omezena výše, je omezeno pouze věkem dítěte - buď musíte zajistit hlídání jinou zletilou osobou nebo do 3 let max 5 kal. dnů v měsíci předškol.zařízení, nad 3 roky max. 4 hodiny denně školka - abyste nepřišla o rodič.příspěvek.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).