Re: Proplac dovolené po smrti zaměstnava
to, že zemřel zaměstnavatel, je sice smutné, ale neznamená, že není nástupce, který Vašeho přítele zaměstnává dál
nebo smrtí zaměstnavatele je ukončen i PP Vašeho přítele?
informace na Vaše dotazy by Vám měli podat na úřadu práce
dotazy týkající se danění (potvrzení pro RZD) - by měli zodpovědět zaměstnanci na finančním úřadu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
5. 8. 2007 16:53
Dobrý den, moc prosím o radu co dál. Přítelovi zemřel koncem června zaměstnavatel(FO) a jeho žena, která doposud vedla účetnictví, jim oznámila, že zbylý nárok na dovolenou jim neproplatí a pokud ano, tak max. 1/3 nároku na dovolenou. Firmu převzal jeho "společník"(měli společné sídlo podnikání,nějaký majetek a on je také FO).Po "právní stránce"měli založené konsorcium(jestli to tedy na toto má nějaký vliv).Přítelovi zbývá 5 dní, ale jeho kolegovi 10, takže přijdou o docela dost peněz. Osobně si myslím, že na nic takového nárok nemá a dovolenou by jim měla normálně proplatit, ale už v červnové výplatě a ne až teď. Nejhorší na tom je, že ona si vede svou a domluva s ní je nemyslitelná. Mám tedy pravdu já a nebo ona? V případě, že já tak jaké kroky má přítel podniknout aby se peněz dočkal? Obrátit se na ÚP, ČSSZ, FÚ ... či já nevím kam?
Předem moc děkuji za odpovědi!