Zkusebni doba

• (neregistrovaný)

13. 8. 2007 16:19

Byl jsem od cervence 2006 zamestnan bez preruseni na Dohodu o pracovni cinnosti v call centru jedne firmy. Od 1.7.2007 se moje smlouva zmenila na HPP, ovsem firma mi stanovila 3-mesicni zkusebni dobu. Behem zkusebni doby (minuly patek) firma uzavrela cely nas projekt a mne vyhodila bez koruny odskodneho na dlazbu. Mela firma pravo mi stanovit zkusebni dobu v pripade ze v ni delam od cervence 2006 bez prestavky, nezmenil se nazev firmy, pozice, nic, jen druh smlouvy a tzn.pracovni doba. Dekuji moc za jakoukoli odpoved a prosim i o zduvodneni (paragraf kde najdu vyreseni problemu). Dekuji mockrat

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 8. 2007 16:24

pája (neregistrovaný)

Re: Zkusebni doba
      Zkušební doba byla sjednána od 1.7., na tři měsíce, t.j.do 30.9.V této době může zrušit jak zaměstnanec tak zaměstnavatel PP i bez důvodu. Odstupné nenáleží, dřívější dohoda na tento PP nemá žádný vliv.§ 66 ZP

• 13. 8. 2007 16:36

Mirek (neregistrovaný)

A druhy dotaz... je mozne ukoncit pracovni pomer okamzite? tzn.neoznamit konec predem a proste jeden den predlozit smlouvu ze ten samy den smlouva konci? Cetl jsem ze i tak vypovedni lhuta byva 3 dny...

• 13. 8. 2007 16:40

pája (neregistrovaný)

Máte-li na mysli Váš případ, tak se nepředkládá smlouva, ale zaměstnanci se předá oznámení zaměstnavatele o zrušení PP ve zkuš.době, dále podle ZP to má být ZPRAVIDLA 3 dny předem,ale není to podmínka a jestli Vám to předali v ten den, kdy PP končil, tak je to stejně platné(i když to není zrovně seriozní postup).
      Navíc u oznámení o zruš.PP ve zk.době není ani podmínkou, aby bylo provedeno písemně.

• 13. 8. 2007 17:08

Mirek (neregistrovaný)

Dekuji za pomoc, vim ze firma se nezachovala prilis seriozne, i vzhledem k tomu ze se jednalo o hromadne propousteni a firma pracovniky natlakem (a hlavne diky jejich neznalosti) primela k podpisu ''dohody o ukonceni prac.pomeru'' s odstupnym ve vysi 1 mesice... jeden si dupnul a hned dostal 5 mesicu jako meli vsichni

• 13. 8. 2007 18:05

Jiřka (neregistrovaný)

Jejich neznalost je bohužel jejich problém, pokud se se zaměstnavatelem dohodli na ukončení a tím, že jim dají třeba odměnu ve výši 1 měsíce (nemůže jít o odstupné), je dohoda platná. Pokud se někdo dohodnout nechtěl a trval na výpovědi, dostal ji (a samozřejmě i odstupné, které k tomu přísluší). To se ale Vás netýká, Vy jste prostě byl ve zkušební době a zrušení poměru ve zkušební době je zcela běžnou a nijak neseriózní záležitostí, a to jak ze strany zaměstnavatele, tak ze strany zaměstnance.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).