Re: úmrtí zaměstnance
Poslední mzdu zdaním běžně jako předešlou, protože pokud měl podepsáno, neměnila bych to, to snad ani nejde. Ohledně dědictví § 328 zákoníku práce. Nevyplacenou mzdu jsem nahlašovala na soud - v mém případě měl jen příbuzné a nežili v domácnosti, pak soud rozhodl o vyplacení částky a komu.
Pokud by se jednalo o nevyplacené nemocenské dávky, pak 54/1956 § 45
v posledním měsíci nemá (neměl) nárok na slevu na poplníka
také platilo, že koruny za přebranou dovolenou nešly nijak vzít zpět
podotýkám, že to danění jsem měla zkonzultovanou s úřadem práce
je to již nějaká doba, tak nevím, zda došlo ke změnám
Zkonzultované můžete mít s kým chcete, ale je třeba se řídit zákonem - sleva na poplatníka je nároková položka (s výjimkou starodůchodců), není zákonný důvod ji neuplatnit.
Pokud by se podávalo celoroční DPFO, lze uplatnit slevu na poplatníka za celý rok, i kdyby úmrtí bylo zkraje roku.
to máte jedno :), ale já jsem mu daň tedy neměnila, neviděla jsem důvod, proč měnit, protože podepsáno měl. Ještě jsem o tom neslyšela, zkusím se někde podívat. To s dovolenou vím, na to jsou zase různé výklady, pakli-že by bylo z čeho srazit, asi bych srazila, ten můj si ji vybrat ani nestihl ... :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 8. 2007 10:21
prosím, jak postupovat... v červnu 2006 zemřel náš zaměstnanec. Zůstala u nás v pokladně jeho nevyplacená mzda. Pozůstalí jsou 2 dospělé děti, ale dodneška se o tuto výplatu nikdo nepřihlásil...Musíme to někam nahlašovat?