Směny - přesčasy

• (neregistrovaný)

18. 8. 2007 14:20

Dobry den, ještě moc prosím o kontrolu postupu u zaměstnance s hod. mzdou 70 Kč,úvazek 40h týdně, pracuje 19-7h. dny dle dohody se zaměstnavatelem (plán pouze na měsíc dopředu).Za 07/2007 odpracoval 18 dní.
    18 d po 11 hod (2 přestávky)=198 h x 70 Kč
    příplatek za práci v noci 22-6 h = 7,5 h x 18 dní
    přesčas 198 h- 184 hod(23dníx8hod)= 14 hod
    5.7. sv nepracoval, neměl mít směnu = 0 Kč
    6.7. sv nepracoval, měl mít směnu = náhrada mzdy 11h x prům. mzda

MOC DEKUJI. Mirka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 8. 2007 20:52

anonymous (neregistrovaný)

Re: Směny - přesčasy
      Mirko, já být na pozici toho zaměstnance, tak zásadně nesouhlasím s Vaším výpočtem přesčasu a hodin, které měl odpracovat. Vzhledem k tomu, že se jedná o nepravidelnou prac. dobu (píšete o plánu) a vyrovnávací období je 1 měsíc, tak za červenec měl odpracovat 176,8 hodin. Červenec - 4 týdny a 3 dny, tedy 4,42 týdnů x 40 hodin. Pokud má 11 hod. směny, tak nemůžete násobit 23 dnů x 8 hodin.

• 19. 8. 2007 10:36

Mirka (neregistrovaný)

Dobry den, ve mzdach jsem v podstate zacatecnik, proto ten zmatek. Snazila jsem se neco dohledat, ale jak videt moc mi to nepomohlo.Mockrat Vam dekuji za pripominky!
      Krome chyby v prescasech je vypocet v poradku?? Dekuji M.

• 19. 8. 2007 19:01

xy (neregistrovaný)

píšete, že pracuje na nepravidelnou prac. dobu (proč nemáte plán alespoň na pů roku? - nejvhodnější je asi na celý kal. rok) - to, že plánujete jen na 1 měsíc v tom jsou potom zmatky - proč 6.7. měl napsanou směnu a nepracoval? - to měl dovolenou, náhradní volno nebo co? Pokud někdo pracuje na neprav. prac. dobu, tak mu nemůžete platit náhradu za svátek - buď má rozepsanou směnu na ten den a pracuje, pak má zaplaceno za odprac. hod. + přípl. za práci ve svátek, pokud má směnu rozepsanou a nepracuje - tak si bere dovolenou, náhr. volno, pokud nemá směnu rozepsanou a nepracuje - nic neplatíte

• 22. 8. 2007 10:02

Mirka (neregistrovaný)

6.7. nepracoval jelikoz provozovna byla vyjmecne uzavrena.Moc dekuji za pripominky!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).