Re: Nemám smlouvu nebo dodatek ke smlouv
Při přechodu práv a povinností není podmínka sepisování nové smlouvy, takže v tomto směru jsou Vaše obavy liché. Jediný problém je způsob informování, protože poslání emailu zaměstnavatelem má určité podmínky dle ZP. Např. že s tím musíte souhlasit, uvést Vaši emailovou adresu a pokud se nepletu, tak taková zpráva musí být opatřena elektronickým podpisem. Je to tedy spíše otázka pro právníka, zda nedodržení těchto podmínek nějak zpochybňuje zmiňovaný převod.
Re: Nemám smlouvu nebo dodatek ke smlouv
To byla moje úvaha, jestli způsob informování o celkem důležité skutečnosti byl OK. Ale jsem asi moc přísný, protože ZP nenařizuje způsob, jakým má být zaměstnanec o této věci informován. Takže beru zpět.
Původně jsem to myslel tak, že pokud Vy jako zaměstnanec přistoupíte na elektronickou komunikaci ohledně pracovně-právního vztahu, tak musí být splněny ony výše uvedené podmínky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 8. 2007 19:32
Dobrý den. Mám dotaz ohledně smluvního vztahu se zaměstnavatelem. K 1.1.2007 koupil naši firmu (která byla součástí většího korporace) nový majitel, tím pádem se změnil název firmy a její IČO, samozřejmě i sídlo. Přišel nám v prosinci mail, že nový majitel přebírá veškeré pohledávky a závazky k zaměstnancům, ale nepodepsali jsme žádnou novou smlouvu nebo dodatek ke smlouvě, také nemám podepsaný nový platový výměr. Takže mám podepsanou smlouvu a plat. výměr s bývalým zaměstnavatelem (jiné IČO, název firmy, sídlo...) ale se současným nic, jen mail že přebírají závazky a pohledávky. Mám dotaz, pokud se mi naskytne možnost jiného zaměstnání, mohu okamžitě ukončit pracovní poměr nebo prostě jen nepřijít dp zaměstnání, když nemám se současným zaměstnavetelem nic podepsané?? Děkuji