Re: Nezaopatřenost dítěte po ukončení šk
Pokud váš syn nepracuje od prvního do posledního dne v měsíci je stále nezaopatřeným dítětem. Pokud si do zaměstnání donese potvrezní ze školy, tak proč by mu slevu nedali. Vy máte nárok na zvýhodnění za stejných podmínek jako syn. DNP dostane pokud nepracuje na dohodu o provedení práce a je mu sráženo soc. pojištění.
Re: Nezaopatřenost dítěte po ukončení šk
pokud má skutečně uzavřenou prac.smlouvu od 16.7. do 30.8., tzn.že n e p r a c u j e po c e l é dva měsíce (ani v srpnu - po celý měsíc srpen by znamenalo do 31.8., ale on má smlouvu jen do 30.8.), pak má syn nárok na slevu "na studenta" jak na VII, tak i na VIII (stejně jako vy máte nárok na zvýhodnění na dítě), pokud se ovšem nezaregistruje na ÚP od 31.8. nebo nenastoupí do dalšího prac.poměru 31.8., tím by si pokryl c e l ý měsíc srpen a skutečně by slevu na stud.na srpen neměl. Nárok na nemoc.dávky má v případě, že mu vznikla účast na pojištění, pravděp.vznikla, když pracoval od července a má uzavřený "klasický" prac.poměr.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 8. 2007 14:06
Syn ukončil v červnu učiliště závěrečnou zkouškou. Sehnal si zatím jen "brigádu" - pracovní smlouva na dobu určitou od 16.7.do 30.8.
Je otázka, co bude po prázdninách, jestli půjde na pracák nebo sežene další práci. Jde mi o to, jestli má nárok na slevu na studenta, já na slevu na dítě, přídavky atd. za červenec a srpen, někdo mi tvrdil, že za srpen už ne. Děkuji.