Re: Podrozvahové účty prosím o radu!!!
Na podrozvaze se sleduje například drobný majetek atd., tudíž by měly mít nastaveny počáteční stavy. Jde o to, kdyby například jste potřebovali provést opravu drobného majetku, tak ho musíte mít evidovaný, aby to mohl být daňový náklad.
Re: Podrozvahové účty prosím o radu!!!
- u akciovky požadovala po mně auditorka, podrozvahové účty např. i na leasing.. kde byl PS a úhrady a KS a další rok se znovu na to napojovalo, takže měla přehled jak jsem na tom s leasigovými smlouvami, totéž drobný majetek, a také pohledávky, které jsem vyžadila z evidence (4 roky po splatnosti - kdyby náhodou někdo zaplatil)
Blanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
27. 8. 2007 9:32
Dobrý den,
zajímá mě jak se účetní závěrka na konci účetního roku má správně chovat k podrozvahovým účtům? Má se vytvářet u těchto účtů počáteční stav jako je tomu u rozvahových účtů tj. např. účtů aktivních? Nebo mají mít tyto účty 0 počáteční stav jako je tomu u výsledkových účtů?
Předem děkuji
Wrtulka