Re: škrty dovolené - prac. úraz ?
bohužel opravdu stará dovolená propadá tj. těch 18 dní až na konci roku..nepřevádí se do dalšího... letošní dovolená se krátí podle počtu zaměškaných dní...za prvních 100 dní (tj skoro pět měsíců) o 1/12 dovolené a za každých dalších 22 prac dní další 1/12
V.
PN vzniklá v důsledku pracovního úrazu se dle § 216 odst.3 posuzuje pro účely dovolené jako výkon práce a dovolená se proto za tuto PN nekrátí. 18 dní nevybrané dovolené, pokud jde o dovolenou za rok 2006, lze vybrat do konce letošního roku nejpozději ale s nástupem od 1.11.2007 dle § 218 ZP. Radku máte pravdu, pokud nejde o nevybranou dovolenou už za r. 2005 (ta by propadla). Pokud mzdová tvrdí něco jiného, ať vám řekne podle kterých §§ ZP postupuje.
Díky za info, jde o dovolenou za PN od 6/2006...
R.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 8. 2007 21:01
Hezký den, byl jsem téměř rok v Prac.Nesch., původně jsem měl celkem dovolenou 22 dní + 18 dní za nevybranou dovolenou (během PN - prac. úraz), nyní mi účetní tvrdí, že na těch 18 dní nemám nárok... Jinými slovy: Škrtla mi veškerou dovolenou za dobu PN...
Podle mě je to nesmysl a mám nárok na obojí, dovolená se snad nekrátí za prac. úraz. Nebo jsou nějaké výjimky ???
Díky za komentář...
Radek