Re: ODSTUPNÉ SPĚCHÁ!!!!
Na odstupné by byl nárok pouze tehdy, jestliže v té dohodě byl uveden důvod skončení poměru - nadbytečnost, přesun organizace nebo rušení. Pokud důvod chybí, na odstupné není nárok. Pokud jí ale chtějí vyhovět, ať přepíší tehdejší dohodu s tím, že důvod bude uveden (samozřejmě antidatovat,jakoby už tehdy to tam bylo). Odstupné bude 3měsíční a bude placeno pravděpodobným průměrem.
Re: ODSTUPNÉ SPĚCHÁ!!!!
Mám ještě jiný návrh. Pokud ta paní není nikde zaměstnaná a nemá nikde podepsanéˇprohlášení, ať Vám podepíše dańové prohlášení a částka se může zdanit dle tabulek a uplatnit slevu na poplatníka. V každém případě musí být daň odvedena do 20. následujícího měsíce, tzn. když to odstupné hodíte do mezd za srpen, odvod 20.9. Když ho hodíte až do mezd za září, odvod 20.10. (zálohová daň vždy musí být odvedena do 20. dne následujícího měsíce).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 8. 2007 11:51
31.3.2007 paní na RD ukončila PP dohodou. Dneska mi bylo řečeno, že se jí bude vyplácet zpětně odstupné. Prosím, co s tím, jak to mám spočítat, má vůbec na to nárok, když byl PP ukončen dohodou? A jestli jo, tak 2 nebo 3 měsíční odstupné? Naposled pacovala před 2 lety než odešla na mateřskou za min. mzdu..... Vůbec nevím, jak to spočítat a co odvody?? Děkuji moc za radu.