Re: Studium při zaměstnání
"Zakázat" studium Vám nemůže. Jen prostě není povinen vyhovět Vaší žádosti o jakékoli volno (dovolená, neplacené volno...). Musíte se s ním domluvit na řešení. Pokud nebude ochoten (nebo se také může stát, že to nebude možné, např. na provozovně by zrovna neměl kdo být), budete muset vyhledat zaměstnání, které bude z tohoto hlediska vyhovovat.
Re: Studium při zaměstnání
Asi to tak dopadne, již před 14ti dny jsem psala řediteli e-mail,
ve kterém ho žádám o vyjádření a dodnes neodepsal. U firmy
pracuji od ledna, ještě jsem ho nikdy neviděla. Chtěla jsem vědět,
jestli mi můžou dát výpoveď pro hrubé porušení prac. kázně,
kdybych do školy šla bez podepsané dovolenky. Nyní při začatku
šk. roku bych chybět nechtěla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 9. 2007 18:13
Dobrý den, studuji dálkově při zaměstnání. Školu mám jednou týdně v odpoledních hodinách. Nepřítomnost v práci chci řešit čerpáním dovolené. (pracuji do 17:00 - tudíž půl dne) Zatím nejsem s vedením společnosti, které má sídlo daleko od pracoviště dohodnuta na výše uvedeném. Na provozovně jsme tři. Zajištění provozu by neměl být problém. Může mi zaměstnavatel studium zakázat tím, že mi nedovolí čerpat dovolenou? Nechci se vázat, nežádám náhradu na zaměstnavateli. Předem děkuji za všechny odpovědi.