Re: kontrola FÚ - rok 2005
V tom článku jsou uvedeny § a čísla ČÚS, tak kdyby jste se na to podíval, zjistil by jste jestli máte znění směrnic k roku 2005. .
Už od roku 2004 platila změna účtování při zrušení rezervy na opravu HM - není do výnosů. ale ve prospěch nákladů,od 05 uplatňování slevy při zaměstnávaní osob se zdr. postižení - změna počtu osob z 20 na 25, vznikla odč. položka na vědu a výzkum, VC pro odpis OA se zvýšil z 900 tis. na 1500 tis., vzniká od. sk. 1a, mění se i sazby u rovnoměrného odpisování, u nehmotného majektu se mění doba odpisu u softwaru a nehmotných výsledků vývoje z 48 na 36 měsíců. Zatím mě víc nenapadá, zkuste se zeptat, třeba budu ještě něco vědět.
Re: kontrola FÚ - rok 2005
Ještě vám můžu napsat na co se Fú zaměřoval
- kniha jízd v návaznosti na doklady (pozor na řadě dokladů od tankování PHM je uveden i čas) + průměrná spotřeba (pokud by byla prům. spotřeba větší než je v TP, tak jestli je ve směrnici výpočet a důvod pro větší prům. spotřebu
- cestovní příkazy - hlavně při cestě do zahraniční - správné výpočty cestovních náhrad, zda zaměstnanci dostali zálohu na cestu, zda čas uvedený jako přechod hranice není v rozporu s např. doklady od tankování a časem uvedeným na tomto dokladu
-kompletně rezervy - rozpočty, ale i násleně opravy - zda se nejednalo o pravidelně se opakující opravu či údržu, a zda je to oprava, na kterou byla rezerva tvořena
-odpisy
-pohledávky a daňovou uznatelnost
-časový rozlišení - jesli je účtováno do období, se který časově a věcně náklad souvisí
a pak klasiky doklady - zda je daňově uznatelný
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 9. 2007 8:34
Dobré dopoledne,
jsem tak trochu "lajdák". Ale k věci, mám nahlášenou kontrolu FÚ na rok 2005, a mám tak trochu chaoz v různých změnách účta na tento rok, myslím tím zda se něco nezměnilo (výše pořízení majektu,atd) . Jedno je mi jasné a to že se měnily koef. pro zrychl. odpisy, ale bylo ještě něco nového, abych si doplnil směrnice. Nejde jen o majetek, ale celé účto. Prosím mějte trpělivost a pište, raďte,... díky Honza