Hlavní navigace

Náhrada mzdy na dovolenou - pokračování

  • (neregistrovaný)

    11. 9. 2007 12:49

    Dobrý den všem.. Minulý týden v pátek jste mi tu radili s výpočtem náhrady mzdy za dovolenou. Jednalo se o to, že zaměstnanec nastoupil 1.6.07 (HM=16.000,-) a v srpnu si vybral 5 dní dovolené. Dovolená měla být správně počítána z průměru z předchozího Q (tedy za červen, protože odpracoval alespoň 21 dní). Naše mzdová účetní to však takto nespočítala a za celý měsíc dala opět 16.000,- hrubého bez výpočtu náhrady mzdy. Tvrdí, že náhradu mzdy nemůže počítat z průměru z předchozího čtvrtletí, protože neodpracoval celé tři měsíce. Prý byla na školení a je si tím opravdu jistá, že to má tak dobře.

    Můžete mi prosím říct, co si o tom myslíte? Co je správně a jak to vyřešit?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 9. 2007 12:57

      xy (neregistrovaný)

      Re: Náhrada mzdy na dovolenou - pokračov
      Jak to vyřešit? Snad jedině vyměnit firmu a nic jim neplatit a požadovat vzniklou škodu a odškodnění za Vaše nervy!
      To není mzdová účetní, která pro Vás mzdy zpracovává - zpracovává to někdo, kdo vůbec nemá ponětí o Zákoníku práce, kdoví, zda máte správně odvedené SP, ZP, daně. § 335 Zákoníku práce- pokud zaměstnanec neodpracuje v rozhodném období alespoň 21 PD, použije se pravděpodobný výdělek (on ale 21 PD odpracoval!)
      § 354, odst. 3 - Při vzniku zaměstnání v průběhu předchozího kalendářního čtvrtletí je rozhodným obdobím doba od vzniku zaměstnání do konce kalendářního čtvrtletí

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).