Re: Odstoupeni od smlouvy - eshop, Grave
Podle zákona může vrátit zboží, které je nepoužité. V zákoně se o originálním obalu nic nepíše tudíž v něm být nemusí. I když si to dá prodejce do obchodních podmínek, tak nemůže oproti zákonu znevýhodnit zákazníka....tudíž klidně vraťte, pokud zboží nebylo použito, i když nemá org. obal. Znevýhodňuje to prodejce, protože ten takovýto výrobek těžko prodá, ale co se dá dělat...
Tak neváhejte a vraťte. Nejsem sice Graver, kterého si velice vážím, ale taky máme eShop, takže tohle jsme si zjišťovali...
Je potěšující číst takovou radu (je správná), od někoho z "druhé strany".
Pouze dodám:
1. eshopu musíte uhradit náklady, prokazatelně spojené s vrácením (pozor, jde o odstoupení od smlouvy, nikoliv o reklamaci).
2. eshop pochybil - namísto řádného poučení o podmínkách vám poskytl klamnou informaci.
Také děkuji za radu, jednou jsem takto prohloupila, rozbalila jsem zboží a bylo poškrábané( jednalo se o pračku) přičemž ještě stála na původním podkladu od krabice a měla závit na bubnu, když jsem volala na eshop, že je tam vada, řekli mi že jsem si to měla zkontrolovat při přejímce.Přičemž evidentně ta pračka někde spadla težko bych takovou vadu udělal rozbalením krabice.Kdybych toto věděla dříve vrátila bych to.JOJO za hloupost se platí už budu chytřejší....... jinak pere v pohodě ještě že tak
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 9. 2007 17:09
Mam dotaz, pokud si nekdo neco objedna pres net v eshopu, eshop mu zbozi doruci, zbozi je zaplacene. A po rozbaleni kupujici zjisti, ze dana vec je pro nej nevhodna a chce ji vratit.
Ze zakona ma kupujici do 14 dnu moznost odstoupeni od smlouvy a vraceni plneni.
Ale co v pripade, ze eshop pozaduje :
Zboží musí být vráceno nepoužité v originálním a bezvadném obalu
Zde nastava problem, dotycny totiz tu papirovou krabici hned roztrhal a vyhodil. Ja vim, ze udelal hloupost, on totiz ani nevedel, ze muze odstoupit od smlovy.
Proto se ptam zkusenych jestli je nejake reseni.