Re: Potvrzení policie - neznámý pachatel
Pájo, moc děkuji za odezvu. Já právě ten postup daný trestním řádem neznám a naivně bych čekala vyjádření policie, že trestný čin spáchal neznámý pachatel. Takto mi to připadá jen, že mi oznamují, že se trestný čin stal, policie šetřila, zatím nevyšetřila, tak to odkládají.
Re: Potvrzení policie - neznámý pachatel
je to § 159a tr.řádu, odst.(4), .....odloží též tehdy, pokud se nepodařilo zjistit skutečnosti opravňující zahájit trestní stíhání...tzn. i tehdy, když není pochatel znám. Pokud zjistí později, zahájí tr.stíhání později.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
17. 9. 2007 13:18
Dobrý den, prosím vás, víte, jak má vypadat potvrzení policie, že škodu způsobil neznýmý pachatel? Ve skladě nám ukradli pár "maličkostí" za cca 25000.
Policie šetřila a vystavila Usnesení, že se věc ODKLÁDÁ - odůvodnění: ...Po pachateli ... bylo pátráno za využití všech dostupných prostředků.... Přes dosud prováděná prověřování se... nepodařilo zjistit pachatele a odcizení věci vypátrat. Po pachateli a věcech se i nadále pátrá.
Obávám se, že tohle asi není to potvrzení, které mi umožní dát škodu do daňových nákladů. Co myslíte?