Re: Kontrola na SSZ
Taky jsem byla minulý měsíc na kontrole a peněžní deník sice nechtěli, ale chtěli výpis z peněžního deníku-vyplacené mzdy. Jelikož jsem ho neměla, tak jsem ho musela do týdne dodat. Výplatnice jim nestačila, chtěli vidět, že to mám zaúčtované v peněžním deníku. Připadalo mi to sice jako buzerace (důležité je, že mi zaměstnanec podepsal, že dostal výplatu a co je jim po tom jestli si to dávám do nákladů do účetnictví-myslím tím DE nebo ne).
Vyfiltrujte si s peněžního deníku jen to co se týká mezd já to takhle měla a stačilo jim to
"Penění deník? Co to vůbec je? Který předpis mi nařizuje něco takového vést? Peněnžní deník nemám a o tom, jakou formou povedu daňovou evidenci, budu rozhodovat příští rok v březnu. A šmytec" Na mých SSZ toto funguje. Upřímně řečeno, když jim ukážu peněžní deník z minulého roku, tak se v něm stejně nevyznají:-)) Vytisknu si sestavu o odvodech SP zaměstnanců (měsíc, základ, sraženo, odvod za zaměstnavatele, celkem, odvedeno - dopíši si číslo dokladu) a sestavu o výplatách zaměstnancům (komu, za jaký měsíc a kdy). Mzdy platíme bankou, takže na všechno to prokazování mi stačí výpisy z BÚ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
17. 9. 2007 22:24
Dobrý večer,
pozítří jdu na kontrolu - jsme malá oraganizace, DE, 3 zaměstnanci. Ve výčtu dokladů chtějí peněžní deník - tisknete to celé? Zjistila jsem, že toho bude 285 stran a pak to vyhodím, protože deník do srpna je mi na nic..
Děkuji za radu od zkušenějších :-).
Bára R.