Re: Nákup ojetého dopr.prostředku?
Jelikož jste pořídil od neplátce, nelze si ani přidanit a ani uplatnit na vstupu žádné DPH (nemáte DD od plátce).
V tomto případě můžete použít zvláštní režim dle § 90 ZDPH.
Na vstupu nebudete nic přidaňovat a ani si nebudete DPH uplatňovat na vstupu. Při prodeji pak odvedete DPH pouze z rozdílu mezi kupní a prodejní cenou. Nesmíte ale u prodeje ve zvl. režimu vystavit DD (§ 90 odst. 13).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 9. 2007 13:19
Dobrý den, jsem plátce DPH, nakoupil jsem ojetý automobil v SRN od neplátce.Tento automobil jsem prodal v ČR fyzické osobě. Jak je to s DPH? Je to jako s klasickým pořízením zboží? Tzn. že v přiznání k DPH dám částku za nákup do ř. 220 a ř. 320. Tzn. že to dám jak do uskutečněných tak do přijatých plnění. A při prodeji zdaním rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou v ř. 210 - uskutečněná plnění v tuzemsku?
Př.: Auto nakoupím za 150.000 Kč a prodám za 200.000 Kč, takže bych zdanil 50.000 Kč?
Děkuji