Re: kolik mám vydat stravenek?
Bude to asi i podle toho o jaký druh stravenek se jedná u nás třeba nesmí zaměstnanec dostat více stravenek/ než je počet odpracovaných dnů dokud jsou dny odpracovány a zaměstnanec má o stravenky zájem tak bych mu vydávala za celý měsíc a ne jen za tři týdny(tedy pokud lze straveny použít později)
Zaměstnanec dostává tolik stravenek na měsíc, kolik je prac. dnů.
Pokud si vybere v měsící např. 5 dní dovolené, tak mu dám příštím měsíci o 5 stravenek méně.
Mě jde o to ,zda když je 20 prac dní a on řekne , že jich chce např. jen 15 , protože prostě jeden týden nechce na obědy chodit. Tak mě zajímá, zda jsem povinna jich dát 20 a nebo jenom těch 15 ???? Abych nebyla při nějaké kontrole napadnutelná, že jich dostal málo i když je zaměstnanec nechtěl. Snad jsem to
objasnila srozumitelně. Díky
Zaměstnavatel nemá povinnost přispívat na stravu, když zaměstnanec stravenky nechce, tak mu je nemůžete nutit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 9. 2007 13:52
dobrý den,
zaměstnancům dávám stravenky na celý měsíc dopředu. Když mě zaměstnanec řekne, že příští týden na obědy chodit nebude- prostě se mu nechce /nemá dovolenou, není nemocný/, můžu mu dát tedy stravenky pouze na tři týdny, nebo musím na celý měsíc.
Děkuji za odpovědi