Re: vypoved po RD
>Dobry vecer,
>mela bych nastoupit pocatkem rijna po rodičovské
>dovolene do prace, ale zamestnavatel pro me nema praci,
>proto jsme se "dohodli" na odchodu s tří měsíčním
>odstupnym. Zamestnavatel mi řekl, abych si podala vypoved
>dohodou, kde bude uvedeno to 3mesicni odstupne. Je to
>mozne resit timto způsobem, nebo mi musi dat vypoved on z
>duvodu nadbytecnosti, kde by ovsem mela byt i
>dvoumesicni vypovedni lhůta = je povinna, nebo to lze resit
>bez ni?
>Kdyby to slo pres tu dohodu, nemate nekdo formular,
>jak by pak takova vypoved vypadala?
>dekuji
Výpověď dohodou je právní nesmysl.Buď je dohoda = dvoustranný právní akt, nebo výpověď = jednostranný právní akt. A výpověď by vám měl dát zaměstnavatel = 2 měs. výp. lhůta + 3 měs. odstupné. Můžete se ale také dohodnout na ukončení PP z důvodu nadbytečnosti s odstupným. Lhůta povinná není, ale můžete se bez ní připravit o 2 platy, protože pokud pro vás nemá práci, je to překážka na straně zaměstnavatele. Ale můžete se dohodnout, že místo výpovědní lhůty vám dá 2+3 platy odstupného.
>
>
>
Re: vypoved po RD
Já bych to řešila dohodou z důvodu NADBYTEČNOSTI ke dni ukončení RD a požadovala bych 5 platů (2 za výpovědní dobu a 3 ze zákona) odstupného (výhodné pro obě strany - neodvádí se ZP a SP) nebo ať vám dá výpověď, která začne běžet dnes již od 1. 11. - 31. 12. a pak 3 platy odstupného. Buď vám nějakou práci odpovídající PS dá nebo vás bude muset nechat doma na překážkách na straně zaměstnavatele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
27. 9. 2007 22:03
Dobry vecer,
mela bych nastoupit pocatkem rijna po rodičovské dovolene do prace, ale zamestnavatel pro me nema praci, proto jsme se "dohodli" na odchodu s tří měsíčním odstupnym. Zamestnavatel mi řekl, abych si podala vypoved dohodou, kde bude uvedeno to 3mesicni odstupne. Je to mozne resit timto způsobem, nebo mi musi dat vypoved on z duvodu nadbytecnosti, kde by ovsem mela byt i dvoumesicni vypovedni lhůta = je povinna, nebo to lze resit bez ni?
Kdyby to slo pres tu dohodu, nemate nekdo formular, jak by pak takova vypoved vypadala?
dekuji