Re: Příjem v DE na přelomu roku
Ptáte se, zda to tak jde zaúčtovat. Vy ale uvádíte, že oba vedete DE, takže neúčtujete, ale vedete evidenci příjmů a výdajů. Ten návrh možného řešení může a nemusí vyjít. Záleží na rychlosti bank. Já takovou zkušenost mám z vlastní paxe, že odběratel poslal peníze 31.12. - tedy měl výdaj ve starém roce a protože jsme byli jiná banka byla nám částka připsána na účet až v roce novém. V DE záleží na tom, kdy peníze vydáte a přijmete. Tedy odběratel měl daňový vádaj v roce příklad 2006 a my daňový příjem až v roce 2007. Je to prostě risk. V nejlepším případě je se domluvit s odběratelem, že zakázku provedete v letošním roce a on ať zaplatí až v roce následujícím. Toto se lépe aplikuje, když jeden vede DE a druhý podvojné účetnictví.
Re: Příjem v DE na přelomu roku
Bankou bych to nedělala, většinou již dnes oběma stranám přijde do konce roku. U některých bank dokonce nemůžete zadat příkaz k úhradě až poslední den, tedy 31.12 a to právě z toho důvodu, aby byl připsán protistraně ve stejný rok.
Dám Vám jiný tip : pošlete poštou. Zjistěte si ale předem jak mají otevřeno a do kdy lze poslat peníze složenkou. (pokud ovšem oželíte poplatky)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
1. 10. 2007 9:47
Vedu DE.Těsně před koncem roku dostanu velkou zakázku od firmy vedoucí také DE. Vzhledem k tomu, že za poslední dny roku nestačím příjem proinvestovat, rád bych, aby se mi příjem dostal až do nového roku. Poradí mi prosím někdo, zda je možné platbu provést tak, aby odběratel zaplatil v r. 07 a já mohl zaúčtovat příjem až v r. 08? Díky