Základ pro zdravotní pojištění

• (neregistrovaný)

1. 10. 2007 16:56

Prosím o radu. Možná už toto téma bylo probíráno, ale asi jsem nehledala dobře. Zaměstnankyně nastoupila do zaměstnání 1.11.2006. V únoru byla na nemocenské (10 pracovních dnů) a dalších 10 pracovních dnů odpracovala. Pobírá minimální mzdu 8000 měsíčně (svátky nejsou placeny průměrem, ale má pevnou měsíční mzdu). Je správně HM 4000, z čehož se taky vypočítá odvod za SP a ZP? Musím ZP odvézt z celých 8000 i když měla nemocenskou? Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 10. 2007 17:53

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Základ pro zdravotní pojištění
      Odvedete pouze z dosažené mzdy (musí poměrem odpovídat, což je v pořádku).

• 1. 10. 2007 19:48

Katka (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď. Ještě se zeptát na jednu věc. Jedná se o profesi servírky. Zařadila jsem ji do 1. skupiny pro zaručenou mzdu. Měsíčně má pevnou mzdu 8 tis. Kč, dovolenou budu platit průměrem za poslední čtvrtletí. Je tomu tak? Děkuji.

• 1. 10. 2007 20:28

xy (neregistrovaný)

já nevím jestli je správné, aby servírka pobírala 8000Kč/hrubého/měs.
      ona neinkasuje od hostů peníze, nepracuje v sobotu, neděli, nemá žádný přesčas?
      dovolená se platí průměrem (např. ve mzdě za září používáte průměr platný pro 3.Q - zjištěný z výdělků duben-červen )

• 2. 10. 2007 7:35

Katka (neregistrovaný)

Jedná se o práci v malé vesnické hospůdce, většinou neinkasuje, protože je tam i majitel, o víkendech nedělá, pokud ano, tak je to placeno navíc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).