Re: přečerpaná dovolená
Ono to není jednoduché radit, nemáte nějakou známou mzdovou účetní, aby Vám to do programu navedla?
přečerpanou dovolenou 1,5 dne srazíte, místo toho navedete neplac. volno (srazíte ZP z 1 dne - z0,5 dne se nesráží)
bude mít mínusovou hrubou mzdu - a to je problém, který (bohužel) přes počítač nevyřešíme
Re: přečerpaná dovolená
zadala jsem do minulého měsíce místo 1,5 dne dovolené 1,5 dne neplaceného volna a vyšlo následující:
dovolená -955,- základ pro soc.poj.-555,- a základ pro zrav.poj.-
297,- a základ zál.daně -498,-
Nebylo by lepší,kdybych se se zaměstnavatelem dohodla,že dostane zaměstnanec prémi v částce 555,-,tím pádem bude základ nulový?zvýhodním tím zaměstnance ,ale nevím jak jinak to vyřešit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
3. 10. 2007 14:30
prosím o radu,zaměstnanec má přečerpáno 1,5 dne dovolené
za měsíc září odpracoval pouze 1 den za tento den mu vychází základní plat 400,- a 8 dní byl nemocen-náhrada za nemoc mu vychází 1465 Kč.-software mě upozorňuje,že zaměstnanec má přečerpáno,zda má odečíst náhradu za přečerpanou dovolenou,pokud dám ano,tak mi vychází -954,-odečtená náhrada za dovolenou,záklda soc. poj. -554,- a soc. poj. -44,-,ale zdravotní pojištění ani daň to nevypočetlo.Vůbec netuším,zda je to v pořádku.Jestli se raději nemám se zaměstnancem domluvit,aby mi podepsal,že čerpal neplacené volno.Moc vám děkuji za pomoc