Re: Dodatečné DP - paušál.
Pokud jste v roce 2006 přešla z daňové evidence a výdaje paušálem, měla jste podat dodatečné přiznání za rok 2005, kde byste dodanila závazky a pohledávky a případné zásoby. Nikoliv v přiznání za rok 2006, ale v dodatečném za rok 2005. (§ 23 odst.8).
Pokud v dalším zdaňovacím období obdržíte příjem za takovouto pohledávku, již ho znovu nedaníte.
Co se týká ZP a SP - tam je to jinak, tam se uvádí do příjmů tehdy, kdy je obdržíte
Re: Dodatečné DP - paušál.
>>V roce 2005 jsem vedla naposledy daňovou evidenci. V
>>roce 2006 jsem uplatňovala výdaje procenty z příjmu.
>>Volal mi FÚ, že mám podat dod.DP z toho důvodu, že
>>když
>>jsem ukončila DE musím dodanit všechny pohledávky a
>>závazky.Zřejmě jsem vše špatně pochopila a dle mě
>>musím
>>podat dod. DP i za rok 2006. To znamená, že pokud
>>bych
>>dodanila pohl.a záv. za rok 2005 tak v r.06 bych
>>danila všechny pohledávky i když je nemám uhrazené
>>odběratelem ? Děkuji
>
>Pokud jste v roce 2006 přešla z daňové evidence a
>výdaje paušálem, měla jste podat dodatečné přiznání za rok
>2005, kde byste dodanila závazky a pohledávky a
>případné zásoby. Nikoliv v přiznání za rok 2006, ale v
>dodatečném za rok 2005. (§ 23 odst.8).
>Pokud v dalším zdaňovacím období obdržíte příjem za
>takovouto pohledávku, již ho znovu nedaníte.
Aha, takže pokud jsem v roce 2006 dávala do příjmu skutečně zaplacené pohledávky, ale bohužel i ty co jsem měla dodanit za r.2005 - musím tedy podat dod.DP i za rok 2006, protože tam mám zaplacené pohledávky z roku 2005, které budu muset dodanit.je to správně?
>Co se týká ZP a SP - tam je to jinak, tam se uvádí do
>příjmů tehdy, kdy je obdržíte
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
9. 10. 2007 16:43
V roce 2005 jsem vedla naposledy daňovou evidenci. V roce 2006 jsem uplatňovala výdaje procenty z příjmu. Volal mi FÚ, že mám podat dod.DP z toho důvodu, že když jsem ukončila DE musím dodanit všechny pohledávky a závazky.Zřejmě jsem vše špatně pochopila a dle mě musím podat dod. DP i za rok 2006. To znamená, že pokud bych dodanila pohl.a záv. za rok 2005 tak v r.06 bych danila všechny pohledávky i když je nemám uhrazené odběratelem ? Děkuji