Svátek

• (neregistrovaný)

13. 10. 2007 0:42

moje pracovní doba je "krátký-dlouhý" týden.Jak bude vyplacený svátek pokud nebudu v práci?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 10. 2007 0:56

IV (neregistrovaný)

Re: svátek
      Pochybuji ,že vám zaměstnavatel bude vyplácet zákonné příplatky pokud nebudete v zaměstnání.Myslím,že vám vyplatí mzdu sjednanou pouze dle mzdového výměru

• 13. 10. 2007 13:36

marrco (neregistrovaný)

ahoj, tohle chci taky řešit, jestli bys mi napsal na muj os. e-mail, tak bychom se mohli domluvit. každopádně, on tím porušuje zákoník práce,já na něj chystám trestné oznámení.:))mario

• 13. 10. 2007 23:16

Jiřka (neregistrovaný)

Trestní oznámení je nesmysl, maximálně stížnost na inspektorát bezp. práce, který kontroluje dodržování pracovněprávních vztahů. Ale nejprve si prostudujte Laďovu odpověď. Pokud Vám na svátek nepřipadla podle rozpisu směn směna, tento den se neplatí.

• 13. 10. 2007 13:44

Laďa (neregistrovaný)

Záleží na tom, zda jste odměňována hodinovou nebo měsíční mzdou. Pak záleží na tom, zda jste měla podle obvyklého rozpisu směn v den svátku pracovat nebo vám na tento den připadl volný den.
      Pokud jste v tento den podle rozpisu směn měla pracovat a nepracovala jste jen proto, že na něj připadl svátek, náleží vám za tento den náhrada za svátek ve výši průměrného výdělku v případě odměňování hod. mzdou. V případě odměňování měsíční mzdou je mzda zpravidla zahrnuta v měsíční mzdě, která se z důvodů neodpracovaného dne ve svátek nekrátí.
      V případě, že vám na den svátku připadlo podle rozpisu směn volno, svátek se neplatí.
      Pokud vám na den svátku připadl podle rozpisu směn pracovní den a vy jste ho odpracovala, náleží vám za něj mzda za odpracované hodiny a navíc příplatek za svátek ve výši průměrného výdělku (tj. průměrného výdělku, který dostáváte při dovolené). Místo příplatku za svátek si můžete vybrat náhradní volno. Za dny kdy byste si náhradní volno vybírala náleží náhrada ve výši průměrného výdělku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).