Re: Zpracování mezd zaměstnankyním na RD
Tak co byste chtěla zpracovávat,mzda je za odvedenou práci, když nepracují, nemají na žádnou mzdu nárok,ne?
Ano, samozřejmě nemají v reálu žádnou mzdu, ale stále jsou ve mzd. systému a setkala jsem s tím, že mi to v jiné firmě řešila kontrola z VZP a upozornila na to, že jsem jedné takové zaměstnankyni na RD jeden měsíc zapomněla "zpracovat"...jak to řešíte ostatní ?
Tak samozřejmě je tam musíte vést a "zpracovat". Malá organizace je uvádí na měsíčních přehledech a jsou započteny i v počtu lidí v přehledech pro zdravotní pojišťovny. Vyjíždíte mzdový list a každoročně vypisujete evidenčák. Jsou stále Vašimi zaměstnanci, akorát že mají volno z důvodu rodičovské dovolené.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 10. 2007 15:19
Dobrý den,
Prosím o názor na to, zda je nutné, popř. podle jakého zákona, zpracovávat mzdu zaměstnankyním na rodičovské dovolené.
Diky.
Veronika