Re: Okamžité propuštění zaměstnance
§ 55 ZP umožňuje okamžitě zrušit se zaměstnancem PP, záleží na intenzitě nebo rozsahu porušování povinností, výše způsobené škody apod. Důležité je i to, jestli porušoval povinnosti v minulosti, byl nějak řešen nebo sankcionován(není podmínkou), jakou zastává pozici atd. Toto zrušení lze provést nejdéle do 1 měsíce poté, co se zaměstnavatel o důvodu dozvěděl.
Podrobněji to asi teď tady nejde, když tak dejte mejl a můžeme konzultovat odděleně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 10. 2007 16:26
Máme se zaměstnancem narůstající problémy. Začíná dělat problémy, odmítá plnit práci, která se mu zadala, pořád se mu něco nelíbí a mě už dochází trpělivost! Nemám chuť se s ním dále dohadovat. V práci má nadstandartní podmínky a pod heslem podej prst, sežral ruku a je mu to málo. Už se mu podařilo i z nedbalosti poškodit výrobní prostředek. Ze své laxnosti a blbosti mi způsobil nemalou škodu (ušlý výdělěk). Jde ho za něco z toho vyhodit za hrubé porušení (jakoby za věci které udělal zpětně) a nebo musím počkat na jeho další chybu, abych mu to mohla nasčítat? Jsem opravdu nešťastná. Všechny zákony jsou postavené, aby nebyl zaměstnanec tyranizován, ale co když je to opačně? Prosím poraďte. Lucka