Re: OT Neplacené volno
Může Vám povolit nepl. volno, ale nemusí. Pochybuji, že Vám ho povolí, to rovnou mohl akceptovat dohodu o skončení. S tou nesouhlasí, takže zřejmě potřebuje, abyste pracoval.
Pokud se na poskytnutí nepl. volna dohodnete, pak může jeho povolení podmínit tím, že celé ZP uhradíte jemu do pokladny (tzn. za celý měsíc to bude 13,5% z 8000 Kč).
Re: OT Neplacené volno
o neplac. volno musíte požádat, pokud Vám ho zaměstnavatel nepovolí (není to jeho povinností) a Vy nebudete chodit do zaměstnání, tak Vám bude psát neomluvenou absenci - srážka ZP, může požadovat po Vás náhradu škody, která by mu vznikla, může Vám krátit dovolenou....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 10. 2007 17:04
Dobrý den, mám dotaz týkající se pracovního volna bez náhrady příjmu. Kdy je povinen zaměstavetel mi toto neplacené volno dát? Jde o to, že budu dávat klasickou výpověď - s dohodou zaměstnavatel nesouhlasil. A 2 měsíce tam nevydržím, navíc mám dohodnutou jinou práci, kde je ale nástup 1.11. Může mi dát zaměstavatel 2 měsíce neplaceného volna ve výpovědní době? Pokud má povinnost uhradit nějaké pojištění či poměrnou část, lze třeba sepsat smlouvu, že mu tuto částku uhradím? Jak se nejlépe vyhnout těm 2 měsícům? Pracuji u soukromníka. Neschopenku si "zajistit" nemohu, když chci nastopit jinde! Děkuji.