Re: nezabavitelná částka
Já si naopak myslím, že porušuje zákon zaměstnavatel.
ZP § 142 odst. 3. přednost má výplata v hotovosti a to vždy, pouze na žádost písemnou má zaměstnavatel zaslat mzdu-plat na jeho účet.Pokud tedy písemně požádáte o výplacení mzdy v hotovosti zaměstnavatel je povinen Vám vyhovět.Nic tím neporušujete.Proto se tomu říká nezabavitelná částka Kč.Výpočet je správný.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 10. 2007 17:23
Dobrý den,
mám exekuci na plat, zablokovaný účet, zaměstnavatel mi srazil z čisté mzdy exekuci ve výši 1651,- Kč (správně vypočtené - ČM 10.740,- Kč, odpočet na mě,manžela a 1 dítě - nezabavitelná částka 9.089,- Kč), žádala jsem o vyplacení mzdy v hotovosti na pokladnu - z důvodu zablokovaného účtu. Zaměstnavatel mi řekl, že porušuji zákon a uvedenou nezabavitelnou částku poslal na můj účet s dopisem exekutorovi, že porušiji zákon a chci svou mzdu vyplácet v hotovosti. Porušila jsem zákon já, když jsem žádala vyplatit nezabavitelnou částku nebo zaměstnavatel, když mě vlastně nechal bez prostředků na obživu?
Děkuji za odpověď