Re: Odměna za praktické vyučování učňů
Hezký den, učně na praxi také máme (závodní jídelna velkého podniku, učni kuchař-číšník). Za učně se ZP ani SP neodvádí, dá se jim pouze podepsat růžové "Prohlášení". Prac.dobu mají: 2.ročník 4 h/denně vždy každý druhý týden a 3.ročník: 6 h/denně také každý druhý týden. Letos máme jen 3.ročník, u 2.ročníku mzda za měsíc září nemusí být vůbec. Při mzdě vycházíme z minimální mzdy
Kč 48,10 - pro mladistvé 80%, tzn. 38,50/h.
A dle pokynů ředitele školy žáci dostávají 30% z této částky k výplatě:
Příklad: 54 h x 38,50/h x 30% = Kč 624,- žák k výplatě.
Žáci dostávají výplatu v pravidelném výplatním termínu firmy v hotovosti, včetně výplatní pásky. Obědy mají zdarma.
>Dobrý den, mohli byste mi poradit co se bude odvádět
>(daň, ZP,SP) z odměny učňům, když je uzavřena Smlouva
>o praktickém vyučování mezi firmou a školou ?
Jenom ještě doplním že pokud by neměli podepsané prohlášení je nutné strhnout srážkovou daň. Při podepsaném prohlášení jim zálohová daň vyjde vždy 0.
>Dobrý den, mohli byste mi poradit co se bude odvádět
>(daň, ZP,SP) z odměny učňům, když je uzavřena Smlouva
>o praktickém vyučování mezi firmou a školou ?
dle školského zákona §122 se vyplácí za produkt.činnost 30% min.mzdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
16. 10. 2007 7:55
Dobrý den, mohli byste mi poradit co se bude odvádět (daň, ZP,SP) z odměny učňům, když je uzavřena Smlouva o praktickém vyučování mezi firmou a školou ?