Re: Kurzový rozdíl - záloha x faktura
no to by mě taky zajímalo, zřejmě proto, že je to pro ně výhodnější :-) Oni se nás vůbec neptali a rovnou vrátili Kč. Tak jsem říkala, že to měli být Eur. V případě že to jsou koruny, tak by to podle mě měli být Kč, které jsou na dokladu.Aspoň si myslím.
Re: Kurzový rozdíl - záloha x faktura
Jestli máme pohledávky v měně a odběratel chce z nějakého důvodu platit v Kč, vždy nám to oznámí a dohodnem se na kurzu - obvykle to je kurz ČNB platný v den kdy se platba provádí. To by Vám ale teda moc nepomohlo.:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
16. 10. 2007 14:19
Prosím poraďte, máme celý rok pevný kurz. Zaplatili jsme v 8/07 zálohu 250.253,- eur. Přišel nám daňový doklad k přijaté platbě, kde je vyčísleno 250.253eur x kurz 28,74 (který mají oni v účetnictví) = 7.192.271,16 Kč (pominu otázku DPH). V 9/07 bylo rozhodnuto o nedodání části dodávky. Přišel nám dobropis k daň.záloze ve výši 114.388,32 eur x 28,74 = 3.287.520,32 Kč (z této částky vycházelo i DPH). Zde však byla poznámka, že vzhledem k tomu, že mají v 9/07 jiný kurz než v 8/07, tak nám na účet posílají pouze 114.388,32 eur x 28,- = 3.202.873,10 Kč. S tím, že rozdíl je náš kurzový rozdíl. POdle mě nám měli poslat částku, která je na tom daňovém dokladu, tzn 3.287.520,32 Kč, to že mají každý měsíc jiný kurz je jejich problém a jejich kurzový rozdíl. Přece to, co je na daňovém dokladu by mělo proběhnout i finančně, ne?Ale jsem z toho docela zmatená. Snad jsem to napsala srozumitelně. Děkuji.