Re: Nemoc v ochranné lhůtě
On Vám podepíše čestné prohlášení, že po dobu nemoci nepobírá podporu (on to vlastně prohlašuje i tím podpisem vzadu na lístku na peníze nebo na uschopence, ale pro jistotu to nechte napsat zvlášť). Jeho povinností je, aby začátek nemoci na ÚP ohlásil a oni mu zastaví podporu.
Dotyčný obdrží dopis z ÚP, kde má napsáno, že od doby neschopnosti mu nebude vyplácena podpora v nezaměstnanosti - tento dopis si od dotyčného zaměstnance ofocuji
dávám též podepisovat čestné prohlášení, že po dobu ukonč. PP (od 4.10. do 14.10. nebyl v prac. neschopnosti) - je to pro případný výpočet podpůrčí doby
Tak mě napadá - vždyť on může při podpoře pracovat - to by potom nárok od minulého zaměstnavatele na nemocenské dávky neměl - jak se z ÚP dozvědět, že dotyčný nemá uzavřený PP nebo některou z dohod? Asi by měl ještě napsat čestné prohlášení, že po dobu evidence na ÚP nikde nepracuje - z ÚP asi toto potvrzení nedostanete (když ho nevydávají ani těm, co byli na ÚP a přitom pracovali - alespoň u nás dávají jen potvrzení o evidenci na ÚP, popř. o evidenci od -do pobírání dávek - nic víc).
Po nás chtěla v tomto případě sociálka potvrzení, že od 4.do 14.10. neuzavřel jiný pojistný poměr, ze kterého by mohl čerpat nemocenské dávky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
18. 10. 2007 10:40
Zaměstnanec v pracovním poměru od 28.8.2007-3.10.2007 donesl neschopenku vystavenou s datem 15.10.2007.Jedná se o nemoc v ochranné lhůtě.Zaměstnanec je hlášen na úřadu práce.mám nějakou oznamovací povinnost vůči pracovnímu úřadu?musí mi zaměstnanec podepsat nějaké čestné prohlášení?díky za radu