Re: Zaměstnanec-hlavní prac.poměr,nutné!
Pokud už na sociálce registraci firma nemá, musíte ji udělat znovu. A zaregistrovat se na pojišťovně Kooperativě a platit povinné pojištění pro případ úrazu zaměstnance také. A ještě registrace na FÚ jako plátce daně ze závislé činnosti. Vy nejste zaměstnanec této firmy?
Re: Zaměstnanec-hlavní prac.poměr,nutné!
Na sociálku a ZP ne, protože z DOPP se neodvádí pojištění. Na FÚ vyúčtování ano - jsou to daně ze závislé činnosti, buď srážková nebo zálohová, podle toho jak daníte. Takže tam už tedy přihlášena firma je. Nezapomeňte vést u těch dohod mzdové listy.
U toho zaměstnance v pracovní poměru se musí každý rok vypsat a odevzdat ELDP na sociálce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
19. 10. 2007 15:10
Moc děkuji za rady.
Jen jsem se chtěla ještě zeptat, zda mám povinnost platit pojištění na pracovní úrazy, pokud mám jen jednoho zaměstnance ??
A na sociálce jsme byli regostrovaní, ale před rokem a půl má předchůdkyně odhlásila zaměstance a vše ze sociálky, kam patříme, budu asi muset vše přihlásit znovu ???