Hlavní navigace

OT . podmínky zozvázání pracovního poměr

  • (neregistrovaný)

    20. 10. 2007 20:05

    Zdravím Vás, prosím o radu, zde se mnou zaměstnavatel může rozvázat po skončení mé pracovní neschopnosti pracovní poměr.
    Zaměstnavatele jsem ústně několikrát informovala o své přetíženosti, na což nereagoval. Výsledkem bylo, že jsem začala být přetížená a vyčepraná, dostavily se zdravotní komplikace. Uvědomila jsem opět ústně zaměstnavatele o svém stavu s tím, že jej již musím řešit. Domluva se zaměstnavatelem zněla "vydržet" ještě tři dny a poté jsem nastoupila do pracovní neschopnosti. V poslední den v práci se vyskytl závažný problém, který jsem již z časových dovodů nedokázala vyřešit, pouze jsem ústně informovala kolegu. Nyní jsem dle zaměstnavatele na vině a hrozí mi ukončení pracovního poměru z hrubého porušení pracovní kázně.
    Děkuji předem za jakkoukoliv odpověď.
    Přeji příjemný den!

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 10. 2007 22:02

      Jiřka (neregistrovaný)

      Re: OT . podmínky zozvázání pracovního p
      Pokud by šlo o hrubé porušení pracovních povinností, pak Vám může zrušit prac. poměr i v době Vaší nemoci. Co je nebo není hrubým porušením posuzuje zaměstnavatel a musí to v případě sporu umět obhájit. My to tady posoudit nemůžeme.

    • 21. 10. 2007 10:53

      Zdeněk (neregistrovaný)

      Re: OT . podmínky zozvázání pracovního p
      Pokud se Vás chce zaměstnavatel zbavit, tak jste mu dala dobrý důvod a vám nepomůže nic jiného než se soudit, ale je to tvrzení proti tvrzení. Zkuste to domluvou. Pokud uvidí, že vás to mrzí a že kolega o tom opravdu věděl a nechce se vás zbavit, nechá si vás. hodně štěstí

    • 21. 10. 2007 12:12

      Judit (neregistrovaný)

      Re: OT . podmínky zozvázání pracovního p
      Děkuji za odpovědi, co opravdu zaměstnavatel zamýšlí zatím nevím. Chtěla jsem vědět, zda jsem pochybyla. Ponaučení: vždy vše písemně. Ještě jednou díky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).