§ 76 Dohoda o pracovní činnosti

• (neregistrovaný)

23. 10. 2007 9:46

Dobrý den, prosím porďte mi. Mám se zaměstnavatelem uzavřenu Dohodu o pracovní činnosti podle § 76. Jsem studentem VŠ. Problém je v tom, že podle této smlouvy mohu pracovat pouze 20hod. týdně a můj nadřízený i já bychom potřebovali abych mohl pracovat ideálně 32hod. týdně. Právník firmy ale nechce uzavírat smlouvu jinou, protože by se to prý firmě nevyplatilo z důvodu placení vysokého sociálního a zdravotního pojištění. Je možné tuto smlouvu nějak obejít, nebo uzavřít jinou? U předchozího zaměstnavatele jsem měl ve smlouvě větičku, že "mzda bude zaměstnanci vyplacena podle skutečně odpracovaných hodin". Jenže to bylo ještě podle starého zákoníku práce.. Prosím poraďte. Děkuji M.Š.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 10. 2007 10:46

L. (neregistrovaný)

Re: § 76 Dohoda o pracovní činnosti
      DOPČ můžete překročit 150 hod ale rozsah týdení doby nesmí překročit v průměru polovinu stanovené prac. doby.mladistvé msax 30 hod týdně.musí být sjednána písemně, musí být uvedeny sjednané práce, odměna, rozsah prac. doby a doba na kterou se dohoda uzavírá.Soc. zdravotní nechápu z DOPČ odvádíte vše.jako normálně

• 23. 10. 2007 10:48

pája (neregistrovaný)

Re: § 76 Dohoda o pracovní činnosti
      Jedna možnost je dělat více hodin, ale vykazovat jen limit(20),úměrně zvýšit odměnu, což by nemusel být problém z hlediska evidence odpracovaných hodin, další bych viděl udělat DPP vedle DPČ, na jiný druh práce, limit 150 hod. za rok by Vám to třeba pokryl z hlediska více hodin.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).