Re: Exekuce - vyživované osoby
to, že ona neuplatňuje daň.zvýhodnění na dítě automaticky neznamená, že žijí ve společné domácnosti (ona je na mat.dov., popř. rodič.dovolené, takže ani nemá z čeho uplatnit daň.zvýhodnění na dítě) -pokud chce otec uplatnit daň.zvýhodnění, měl by napsat čestné prohlášení, že uhrazují společně náklady na domácnost - žijí ve spol. domácnosti a také předložit RL dítěte, kde je napsán jako otec
družku do vyživovaných osob (pro exekuce) nezapočítáte, pokud on splní podmínky výše popsané, potom dítě započítáte
Re: Exekuce - vyživované osoby
Rodný list dítěte mám, zaměstnanec tam figuruje jako otec. Čestné prohlášení, že žije s vyživovaným dítětem ve společné domácnosti, jsem nechtěla, protože si ho napsal do daňovky, kde je výslovně uvedeno na vyživované dítě žijící se mnou v domácnosti. Jenom jsem nevěděla, jak s tou družkou - jestli je pro účely exekuce vyživovaná osoba nebo ne. Děkuji za odpověď a přeji pěkný den.
Lenka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
23. 10. 2007 12:03
Dobrý den,
prosím o radu. Nastoupil svobodný zaměstnanec, má půlroční dítě, které si uplatňuje, donesl její potvrzení zaměstnavatele, že ona si neuplatňuje. Takže by s ní měl žít, když si dítě uplatňuje. Teď mu přišla přednostní exekuce, započítat ji do vyživovaných osob?
děkuji za odpověď.
Přeji pěkný den.
Lenka