Re: Srážky ze mzdy
dostane jen základní mzdu (pohyblivé složky, na které by jinak nárok měl, vůbec nenavedete, tj. nezaplatíte)
kopii výtky založíte k dokladům o vyplacených odměnách (kdyby někdy někdo dohledával, proč tento zaměstnanec neměl tyto odměny vyplacené)
pohyblivé složky mzdy a odměny jsou nenárokové, takže je možné to takto provést
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
26. 10. 2007 9:25
Prosím o radu,zaměstnanec způsobil škodu zaměstnavateli ( vyplatil neoprávněně zálohu 30.000,-- bez smlouvy o dílo) a končí pracovní poměr. Zaměstnavatel mu napsal výtku a zároveň mu navrhl nevyplacení pohyblivé složky mzdy a čtvrtletní odměny ve výši 18.000,-- Kč. Takže mu vlastně mám vyplatit pouze základní mzdu.
V platovém výměru má napsáno: " K zákl.zaručené mzdě je Vám za splnění pracovních úkolů přiznána nezaručená pohyblivá složka mzdy ve výši ..." Chtěla by jsem vědět jestli mám postupovat stejně jako když srážím exekuci,protože částka je vyšší než kdyby měl nařízenou
exekuci. Prosím všechny hodné lidičky o radu.