Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 11. 2007 10:41
Moc prosím, poraďte mi někdo. Jsem v evidenci ÚP již dlouho (cca 3roky), občas dostanu nabídku z jednoho podniku na pár dní zastoupit za nemocného zaměstnance. Pokud to byly cca 2týdny, měla jsem normální pracovní smlouvu, odhlásila se a po skončení se opět na ÚP nahlásila. Před měsícem potřebovali zástup na 3dny, vyřešila jsem to opět prac. smlouvou, ale poté byl velký problém se opět zaevidovat, neuznávají zaměstnání na 3dny. Jde to nějak vyřešit? Na dohodu mi řekli že můžu, ale pouze 4 hod. denně což firma nechce, a výdělek 4tis hrubého- na ÚP mi řekli že je to měsíčně ale když budu např. jen 2-3dny tak se to musí rozpočítat. Takže nemohu jít protože firma potřebuje někoho na 8,5hod, mzda je cca 10tis hrubého a ikdyž by za 3 dny nebylo víc jak ty 4tis nesmím. Jak to udělat? Byla jsem ráda za těch pár dní, od ÚP nic nepobírám, a tohle je velký problém. Jde to nějak udělat nebo mám smůlu? Moc děkuji za všechny případné rady.