Dohoda o pracovní činnosti

• (neregistrovaný)

6. 11. 2007 13:53

Dobrý den. Prosím o radu ohledně Dohody o pracovní činnosti. Pokud má zaměstnanec jenom jeden příjem a podepíše prohlášení, můžu mu uplatnit slevu 600,- ? Jeho hrubý příjem je cca 3500,-
    Myslím si, že můžu , ale program mi hlásí chybu a když mu slevu zruším, tak mě pustí. Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 11. 2007 13:58

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Dohoda o pracovní činnosti
      Když má jen jeden příjem, nemá jinde podeopsané Prohlášení, není důvod, proč by nemohl mít slevu na osobu, ledaže by se jednalo o starobního důchodce, který byl již k 1.1. důchodcem.
      Není-li důchodcem ( ani jinou osobou za kterou je plátcem i stát, nebo osobou u které nemusíí být dodržen minim. vyměř.záklasd pro odvopd zdr.poj.,) a má je n tento příjem, který nedosahuje
      minim. vyměř.základu 8000,- měsíci, musíte mu srazit na zdr.pojištění nejméně z 8000,-.

• 6. 11. 2007 14:15

Lea (neregistrovaný)

Jasné, takže pokud je veden na ÚP tak za něj zbytek doplácí stát a já si toho že mi program hlásí chybu nemusím všímat.
      Děkuji

• 6. 11. 2007 14:26

JiřinaH. (neregistrovaný)

Je veden na UP-zbytek za něj neplatí stát, ale nemusí být u něj dodržen minimální vyměř.základ= nic nedopočítáváte.
      Jen bych nebyla klidná (stejněi jako vy), že SW hlásí chybu s tou slevou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).