Re: Nástup po mateřské - jiné místo výko
Pořad jsem neviděla, takže nemohu posoudit, zda jste tomu rozumněla dobře nebo zda tvrdili blbost. Pokud se pracovnice vrací po mateřské dovolené do práce (tj. po té placené půlroční mateřské, kdy pobírala mateřské dávky), platí vše, co má smluveno v pracovní smlouvě a má právo se vrátit na to samé pracoviště (tzv. na tu stejnou židli), pokud toto místo ještě existuje. Pokud bylo třeba zrušeno, musí jí být přidělena práce dle pracovní smlouvy (místo výkonu práce, druh práce atd.). Pokud se vrací až po rodičovské dovolené (tj. po 3. narozeninách dítěte), pak již nemusí dostat zpět svoji "židli", ale prostě platí její pracovní smlouva (druh práce, místo výkonu práce atd.). Na jakékoli změně pracovní smlouvy se nejprve musí obě strany dohodnout.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
7. 11. 2007 16:11
Je to asi týden, co jsem v TV shlédla asi černé ovce nebo něco jiného. Divačka se ptala, jak je to s odstupným v případě, kdy se po MD vrátí do zaměstnání, ale zaměstnavatel ji pošle pracovat do jiného města, než má ve smlouvě. Bylo řečeno, že ONA odstupné nedostane, ba co víc, musí do jiného města nastoupit pracovat a dát výpověď s 2 měsíční výpovědní lhůtou.
Nezdá se mi to, přece pokud je ve smlouvě místo výkonu práce město A a po MD mi sdělí, že budu vykonávat práci v městě B, je to v rozporu se smlouvou :-(
Díky za případné reakce, jak to tedy je.