Koňský zubař, jaká živnost?

• (neregistrovaný)

9. 2. 2011 13:37

Dobrý den,
    toto téma už se tu řešilo před pár dny, ale bohužel není vyřešené. Navštívila jsem živnostenský úřad, kde jsem se chtěla ujistit, že mohu být OSVČ avšak po rozhovoru, kdy jsem vysvětlila, že nemám a nebudu mít žádné veterinární oprávnění (nesmím koni podat anestezii ani jiné zákroky, které provádí veterinář) a že mám certifikát opravňující mě výhradně k úpravě koňského chrupu a ničeho jiného, mi bylo sděleno, že si mám založit živnost volnou - Poskytování služeb pro zemědělství... Jsem z toho zmatená, kde mohu prosím zjistit, jestli má činnost může opravdu spadat do živnosti volné? OSVČ jako veterinární technik být nemohu, protože jsem pouze zubní technik koní (tj. mnohem užší záměr) a nemám žádné veterinární vzdělaní, pouze oprávnění na koňského zubaře po studiu akademie v Michiganu. Děkuji moc za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 2. 2011 14:12

Rop

Pokud nejste veterinář, tak to bude asi opravdu živnost volná ... zkuste se ještě zeptat na Komoře veterinárních lékařů ČR - protože buď na to budete muset mít veterinární vzdělání nebo to bude živnost volná ... legislativu v tomto směru opravdu neznám :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).